Massage en stoelmassage

Bij massage wordt nog wel eens een onderscheid gemaakt in sportmassage of ontspanningsmassage. Een massage is bedoeld voor de cliënt zonder feitelijke klachten. Hij of zij heeft met deze massage als doel de conditie van de spieren en het lichaam in stand te houden of te verbeteren en eventuele blessures of andere klachten te voorkomen.

Massage

Een massage kan een meer stimulerend karakter hebben en wordt bijvoorbeeld gegeven vóór een te leveren inspanning (wedstrijd of training). Hiermee wordt de doorbloeding van de spieren geactiveerd en worden ze opgewarmd. De kans op blessures wordt verminderd.

Wanneer een massage een meer ontspannende karakter heeft wordt hiermee, bijvoorbeeld na een de geleverde inspanning, de opgebouwde afvalstoffen en vocht in de spieren afgevoerd. Hiermee wordt het herstel bevorderd, eventuele spierpijn voorkomen of verminderd en de hersteltijd verkort.

StoelmassageEen massage heeft een voornamelijk stimulerend of sederend (ontspannend) karakter.
Door fysieke dan wel mentale spanningen kunnen op een gegeven moment klachten ontstaan in voornamelijk nek, schouders en rug. Dit uit zich dan in vooral stijve en pijnlijke spieren en kan samen gaan met hoofdpijn.
Een ontspannende massage helpt bij de fysieke en mentale ontspanning.
De spieren worden weer losgemaakt en de doorbloeding verbetert.
Massage heeft op hoofdpijn een verlichtende werking.
Op z’n tijd een ontspanningsmassage ondergaan is behoud van je lichamelijk gezondheid en conditie. Er gaat een preventieve werking vanuit die de kans op blessures en klachten verkleint dan wel voorkomt.

Stoelmassage

StoelmassageDe stoelmassage bij Manuele Praktijk Polman is gebaseerd op de triggerpoint therapie.
Tijdens deze stoelmassage worden heel specifiek de locaties van eventuele triggerpoints behandeld.
De stoelmassage is in de eerste plaats preventief bedoeld. Bij klachten kan aan de stoelmassage ook een behandelend effect worden gegeven.
Een stoelmassage is uitermate geschikt voor mensen met een druk en stressvol bestaan waardoor problemen kunnen ontstaan zoals hoofdpijn en KANS gerelateerde klachten. Deze situatie treedt vaak op bij repeterende werkzaamheden en bij beeldschermwerk waarbij een zeer statische houding aangenomen wordt.
Een stoelmassage is dus een prima hulpmiddel voor spierontspanning en het verminderen van stress.

Hoe werkt het voor de cliënt ?

De cliënt zit op een speciaal ontworpen stoel waarbij een zeer ontspannen en rustgevende houding aangenomen kan worden. Met manuele (druk)technieken wordt de nek, schouders, armen en rug van de cliënt behandeld. De behandeling kan gekleed ondergaan worden en neemt circa 25 minuten tijd in beslag.

Effect van stoelmassage

De behandeling stimuleert de zenuwen en spieren waardoor een betere doorbloeding optreedt. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd en voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd. Dit alles leidt ertoe dat de spieren zich prettig gaan voelen en dus ontspannen waardoor je tevens geestelijk ontspannen raakt.

Klantenervaringen

 • Ik heb maanden rondgelopen met klachten in mijn bil en benen. Het 10 km wandelen voor ontspanning werd uiteindelijk een zware inspanning. Michaël luistert goed, onderzoekt, stelt een diagnose en gaat aan de slag met als einddoel: resultaat. De behandelingen heb ik als zeer ontspannend en pijnloos ervaren en werden kundig en met veel respect uitgevoerd. Na de eerste behandeling voelde ik dat Michaël de juiste aanpak had gekozen en de juiste diagnose had gesteld. Ik heb vier triggerpoint behandelingen gehad met heel veel resultaat. Ik loop weer 10 km als echte ontspanning. Ben zeer tevreden: Michaël is een vriendelijke man die openstaat voor een gesprek en net een stapje meer geeft.

  Silvio, Pannerden

 • Ik ben bij Manuele Praktijk Polman in behandeling voor klachten aan mijn rechter heup en bovenbeen. Na elke behandeling zijn mijn spieren en het heupgewricht voor langere tijd weer soepeler en kan ik weer beter bewegen. Aan mijn linker bovenbeen had ik een pijnlijke spier (triggerpoint) deze is op professionele wijze verholpen met dry needling. Ik ben zeer tevreden over de behandelingen bij meneer Polman en kan hem dan ook zeer aanbevelen.

  Dinie, Dinxperlo

 • Had al lang last van schouder- en nekklachten. Met een paar behandelingen met massage en triggerpointtherapie waren die zo goed als verdwenen. Sindsdien laat ik me behandelen voor lichte klachten en om zwaardere klachten te voorkomen. Wordt erg prettig, professioneel en vakkundig geholpen. Michael luistert goed en heeft veel passie voor zijn vak.

  Saskia, Zevenaar

 • “Al lange tijd liep ik rond met pijn in mijn heup maar ook met nek en schouderklachten. Had het idee dat het vanzelf wel weer over ging. Dat was echter niet het geval. Via kennissen kwam ik terecht bij Michaël en ik kan nu zeggen dat ik klachtenvrij ben. Het hardlopen heb ik gelukkig na 1 jaar weer op kunnen pakken. Ik heb een aantal triggerpoint behandelingen gehad en na 2 behandelingen waren de klachten al aanzienlijk afgenomen. Ik ben erg positief over de aanpak. Hij pakt niet alleen de klachten aan maar kijkt ook naar het ontstaan ervan. Je wordt bewust gemaakt van je eigen lichaam zodat je klachten beter kunt voorkomen én ook behandelen. Verder is hij een rustige en prettige persoonlijkheid zodat de behandelingen in een ontspannen sfeer plaats vinden”.

  Mirjam uit Didam

 • Ik heb lang rondgelopen met klachten in mijn rug, bil en been. Tot ik uiteindelijk bij de juiste persoon terecht kwam. Na een aantal triggerpoint behandelingen waren de klachten al beduidend minder geworden. Niet alleen mijn rug, bil en been worden behandeld maar ook therapie ter ontspanning. Michaël kijkt verder dan alleen de klachten waarmee je komt, met als gevolg een zeer goed resultaat. Ik ben erg tevreden over de aanpak en de behandeling.

  Hetty, Didam

 • Ik heb jaren rondgelopen met klachten in mijn schouder en nek, sliep slecht door de pijn en had elke morgen hoofdpijn, tevens gebruikte ik dagelijks pijnstillers. Ik kwam in contact met Michael. Na een uitgebreide intake hebben we 3 doelen gesteld. 1: goede nachtrust, 2. pijn vrij, 3. geen pijnstillers meer gebruiken. Na 5 triggerpoint behandelingen waren onze doelen eigenlijk al bereikt. Ik ga weer met regelmaat voetballen, zwemmen en wandelen. Ben heel tevreden over de aanpak van Michael.

  Bert, Loil (Didam)

 • Al een aantal jaren ga ik naar Manuele Praktijk Polman voor klachten aan schouders, nek en rug als gevolg van mijn fysiek zwaar werk als agrariër. Na elke behandeling voelen mijn spieren weer lekker los en kan ik me weer pijnloos bewegen. Nooit verwacht dat ik er zoveel baat bij zou hebben. Hij weet precies de moeilijke plekken aan te pakken en de nodige spanning en pijn weg te masseren. Ben zeker onder de indruk van zijn praktijk en professionele aanpak. Een goede masseur die echt aandacht heeft met waar hij mee bezig is. Zeker aan te raden.

  Sander, Wehl

 • Ik kampte al enkele jaren met klachten rond mijn bekkengebied en onderrug. Nadat ik bij Manueel Praktijk Polman terecht kwam zijn mijn klachten inmiddels stukken verminderd. Hij geeft ook goede adviezen. Ik kan deze praktijk iedereen aanbevelen. Fijn dat het ook vergoed wordt uit de aanvullende verzekering.

  Natalie, Nieuw-Dijk

 • Al 1,5 jaar had ik klachten aan nek, schouder en arm. Na een aantal dingen geprobeerd te hebben bleef ik toch last houden. Inmiddels ben ik al een paar keer in behandeling geweest met Triggerpoint therapie en dry needling. Het verschil is al enorm !! Een super goede therapeut die echt aandacht voor je klacht heeft !

  Sabine, Nieuw-Dijk

 • Ik had regelmatig last van nek- en hoofdpijn vooral na het slapen. Had al van alles geprobeerd tot ik in contact kwam met Michaël Polman. Na een uitvoerig gesprek en een duidelijke uitleg is hij met zijn werk begonnen. Na twee behandelingen had ik al praktisch geen problemen meer. Deze behandelingen zet ik voorlopig elke drie weken met veel vertrouwen voort.

  Bart Daals, 's-Heerenberg

 • Na veel te lang door te hebben gelopen met pijnklachten in schouders en heup ben ik terecht gekomen bij Michaël Polman. Door middel van triggerpoint therapie met dry needling en massage was ik snel van mijn ergste klachten af. Daarnaast heb ik adviezen gekregen om mijn spieren soepel te houden en zie ik ook het belang van bewegen weer in. Dankzij deze behandelingen voel ik me nu weer soepel en pijnvrij. Ik beveel deze therapie van harte aan.

  Irene, Didam

 • Ik liep al een tijdje met vage spier- en pijnklachten bij de huisarts. Deze klachten bleven sluimeren, totdat ik in de praktijk van Michaël kwam. Door zijn gerichte aanpak verdwenen deze klachten en voelde ik me snel een stuk prettiger. Michaël is zeer kundig en prettig in de omgang.

  Mirjam, Kilder